İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Evlerde Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır? 

Evlerin en nadide köşesi olan ve hatta Türk kültüründe yalnızca özel günlerde girilmesine izin verilen alana genel anlamıyla salon denilmektedir. Son dönemlerde yıkılan tabular ve küçülen metrekareler neticesinde artık evlerimizde oturma alanı olarak yalnızca salon alanını kullanıyoruz. Vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz ve misafirlerimizi ağırladığımız bir alandan hem şık hem de rahat bir potansiyel bekleyebiliriz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak salonların bir ev içerisinde dekorasyonu en önemli olan alanlar olduğunu söyleyebiliriz. 

Salon Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Salonunuzu dekore ederken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey, alandan ve ışıktan en yüksek verimle faydalanabilmenizdir. Gün ışığının salon içerisine girdiği alanları, koltuk ya da ünite gibi büyük mobilyalarla kapatırsak alanın karanlık olmasına sebep olabiliriz. Bunun için salondaki her pencerenin önünü boş bırakarak gün ışığından en faydalı şekilde faydalanmamız gerekir. 

Salon dekorasyonunda en önemli olan ikinci şeyin ise alanı en iyi şekilde kullanmak olduğunu söylemiştik. Bunu sağlayabilmek için salonu çok iyi tanımak gerekir. Bunun için elinize bir metre alarak salonun çeşitli kısımlarından ölçüler almak ve buna göre mobilyalar tercih etmek önemlidir. Mobilya belirleme aşamasına geçtiğiniz zaman salonunuzun ölçülerini dikkate alarak yeterli ve ferah tercihler yapabilirsiniz. 

Kare tipi salonlarda koltukları karşılıklı olarak konumlandırarak bir odak noktası belirlemek tasarımın daha düzenli olmasına yardımcı olacaktır. Küçük salonlarda ise koltuk takımı olarak en iyi seçim L tipi koltuklar olacaktır. Eğer salon içerisinde yemek masası kullanılacaksa kapıya yakın bir konumda olması gerekir. Dikdörtgen tipi salonlarda ise en çok tercih edilen oturma grubu modellerinden biri L koltuklardır. Dikdörtgen formdan gelen görünüşü derinleştirmek için masayı ve sehpaları da dikdörtgen kesimde tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. 

Salon Halısı Nasıl Seçilmelidir? 

Dekorasyonun en önemli olduğu salon için seçilecek her detayda en az tasarım kadar önemlidir. Salondaki ışıklar, süsler ve renkler salonun dekorasyonunu tamamlayıcı bir etkide olması gerekir. Salon halısı nasıl seçilmelidir? Salon halısı seçerken, salonun genel hatlarına, rengine ve tarzına uygun olması önemlidir. Bütünlüğü sağlamak için çeşitli tarzlarda halıların yapılarını bilmek gerekir. Dokuma halılar, fabrika halıları, dijital baskı olan halılar ve çeşitli desenlerde olan spor ya da klasik tarzda halıları tercih edebileceğiniz gibi kilim gibi daha hafif halıları da salonunuzda kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Sık dokumalı olan yani daha çok ilmeğe sahip olan halılar ortamda daha klasik ve ağır bir havanın oluşmasına yardımcı olacaktır. Eğer mobilyalarınız sade ve açık renklerde ise o zaman daha klasik tarzda halılar tercih edebilirsiniz. Dönemin trend renklerinden ve desenlerinden oluşan kombinasyonların hakim olduğu modelleri kullanarak daha popüler bir görüntü yakalayabilirsiniz. Eğer koyu renklerde mobilyalar tercih ettiyseniz o zaman açık renk bir halı salonun daha dengeli bir kontrasta sahip olmasına yardımcı olacaktır. 

Yorumlar kapatıldı.