İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kirpik Lifting Nedir?

Son yıllarda doğal ve etkileyici görünümü ile kadınların vazgeçilmez işlemlerinden biri olan kirpik lifting, kirpiklerin bir süre boyunca hacimli ve uzun görünmesi için yapılan kıvırma işlemine verilen bir isimdir. Kirpik lifting yaptıran kişiler daha derin ve çarpıcı bakışlara sahip olurlar. Ayrıca çoğu zaman maskara kullanmalarına da gerek kalmaz.

Kirpik lifting yaparken genellikle kimyasal maddeler kullanmamaya özen gösterilir. İnce ve seyrek kirpiklere sahip olan kişiler için kirpik liftingin bakım içeren bir işlem olduğunu da söyleyebiliriz. Kirpiklerin kökten uca bakım gördüğü bu işlemde, kirpik köklerine yapılan vitamin takviyesi sayesinde doğal bir şekilde kirpiklerin beslenerek dolgun bir görünüme sahip olması beklenir.

Göz ve yüz bölgesinde alerjik tepki gösteren ya da enfeksiyon geçiren kişiler için kirpiklere lifting işlemi önerilmemektir. Ayrıca göz veya yüz çevresinde cerrahi bir operasyon geçiren kişilerin kirpik lifting yaptırabilmesi için en az 2 ay geçmiş olması beklenir.

Kirpik Lifting Nasıl Yapılır?

Kirpik lifting işlemi çok zor olmayan basit bazı aşamalardan oluşur. Her ne kadar yapması kolay olsa da, kirpiklere nazik davranarak zorlamamak gerekmektedir. Kirpik perması olarak da adlandırabileceğimiz bu işlemde ilk olarak kirpik çizgisi takip eden yerden itibaren bir silikon ped yapıştırılmaktadır. Bu silikon parça yapıştırıldıktan sonra kirpikler, bu ped üzerine doğru yapıştırılarak yukarıya doğru taranır. Sonrasında ise taranmış ve yapıştırılmış kirpikler üzerine besleyici etkisi olan bazı solüsyonlar sürülmektedir.

İlk olarak arkaya doğru yapıştırılan kirpikler 15 dakika kadar bekletildikten sonra kirpiklere tekrar solüsyonlar uygulanmaktadır. Kirpiklerin yapıştırılması aşamasında en önemli olan şey ise, tüm kirpiklere jelin değdiğinden emin olmaktır. Bu nedenle kirpikler en detaylı şekilde taranır ve yapıştırıcı etkisi olan jelin tüm kirpiklere değmesi hedeflenir. Yeteri kadar bekledikten sonra ise kirpiklere besin yüklemesi yapılır ve renk veren bir jel daha sürülerek kirpiklerin daha belirgin olarak gözükmesi sağlanır. Tüm bu aşamalarla birlikte kirpik lifting işlemi ortalama olarak 60 dakika sürmektedir. Kirpiklerinizin yapısına ve yaptırdığınız yere göre ise bu sürede değişiklikler olabilir.

Kirpik Lifting Yaptırırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bedenimizdeki en hassas ve narin yerlerden biri kirpiklerimizdir. İnce yapısı sayesinde kırılmaya ve kopmaya karşı oldukça dayanıksızdırlar. Bu nedenle lifting işlemi yaptırırken yüksek derecede kimyasal kullanmadan en doğal haliyle nazik bir şekilde kirpiklere bu işlemi uygulamak önemlidir.Bu işlem sırasında kullanılan solüsyonlara ya da jellere karşı alerjiniz olabileceği ihtimalini göz önüne almanız gerekmektedir. Bu nedenle temiz bir ortamda doğru ve kaliteli ürünlerle bu işlemi yaptırmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Bu işlemi evde denemek isteyen kişilerin ise daha da dikkatli olması gerektiğini söyleyebiliriz. Lifting uygulamasından önce makyajın güzelce yüzden temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca kontakt lens kullanan kişilerinde işlemden önce mutlaka lenslerini çıkarması gerektiğini söyleyebiliriz.

Yorumlar kapatıldı.