İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mom Jean Nedir?

Dilimize ‘Anne pantolonu’ olarak çevrilen mom jeanler, geniş ve rahat kesimi sayesinde günümüzde en çok tercih edilen pantolon modellerinden biridir. 90’lı yıllarda çıkarak günümüzde tekrar moda olmayı başaran bu pantolonlar yüksek bel ve bol paça özelliği sayesinde birçok vücut tipine uyum sağlamaktadır. Özellikle kalçası geniş olan kadınlar için bol paça özelliği sayesinde dengeli bir görünümün oluşturulmasına yardımcı olabilirler. İnce belli olan kişiler için daha uygun bir tercih olan mom jeanler, çok zayıf kişilerde çok daha bol bir görüntünün oluşmasına sebep olabilir.

Mom jeanleri sportif kombinler olarak günlük hayatta rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Standart kot kumaşında üretilen mom jeanler olduğu gibi farklı renklerde de tasarlanmış mom jean modelleri bulunmaktadır. Özellikle beyaz renklerle ve spor ayakkabılarla yapılacak bir kombin, koşuşturmalı bir günün kurtarıcısı olmayı başarabilecektir.

Mom Jean Kombinleri Nelerdir?

Mom jeanler, geniş kesimleri ve kot yapıları nedeniyle sportif ve rahat ortamlarda kullanıma uygundurlar. Bu nedenle bu tür kombinlerde genel olarak sportif kesim tişörtlerden, kot ceketlerden ve spor ayakkabılardan faydalanabiliriz. Biraz daha şık tercihler yapmak isteyenler için ise, mom jeanleri tek ya da iki bantlı siyah, ince topuklu ayakkabılarla kombinlemek doğru bir seçim olabilir.

Mom jeanlerini kot renginde değil de açık renklerde tercih eden kişiler için pastel renk ile üst giyimi tamamlamak yeterli olacaktır. Yaz aylarının sıcak havasına uygun olarak yumuşak renklerle yapılacak bu kombinlerle göz yorucu kombinlerden kaçınabilirsiniz. Mom jean kesimine sahip olan pantolonlar için daha iddialı seçenekleri tercih etmek isterseniz daha farklı renklere ve tasarımlara göz atabilirsiniz. Yine de mom jeanlerin sade ve minimal şıklığına ayak uydurabilmek için mümkün olduğu kadar desenlerden ve karışık renklerden uzak durmakta fayda olduğunu söyleyebiliriz.

En Trend 5 Mom Jean Kombini Arasında Neler Var??

Zamansız, trend parçalar ile dolaplarınızdaki mom jeanleri kombinlemek istediğiniz halde hangilerinin uyumlu olacağından emin olmadıysanız, yazımızın devamında sizler için verdiğimiz trend önerilere göz atabilirsiniz.

Zamansız desenlerden biri olan yatay ya da dikey çizgili tişörtler mom jeanlerinizle uyumu yakalayabilecek önemli parçalardan biridir. Özellikle kilolu kişiler için dikey çizgili tişört ile yapılacak kombin seçimlerinde istediğiniz sportif görüntüyü yakalayabilir ve dinamik bir hava yaratabilirsiniz. Özellikle yaz ayları için mom jeanlerinizle uyumlu olacak bir diğer önemli parça ise croplardır. Cropların dar ve kısa kesimlerini mom jeanin bol ve uzun görünümü ile dengeleyerek stil sahibi bir hava yakalayabilirsiniz. Kış aylarında ceketlerle ya da yaz aylarında ince parçalarla üst giyiminizi tamamlayarak anın tadını çıkarmaya hazır olabilirsiniz.

Mom jeanlerinizi yaz akşamlarının şık ortamlarına uydurmak isterseniz straplez kesim croplarla birlikte tercih edeceğiniz aksesuarlarla kullanmayı tercih edebilirsiniz. Önü açık ve bantlı topuklu ayakkabılarınızla birlikte rahat ve şık bir ortamın dikkat çekici ismi olabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.