İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tok Tutan Yiyecekler Hangileridir?

Yediklerimiz, sağlığımızı doğrudan etkiler. Özellikle ideal düzeylerde yemek yemek, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasındadır. Az yemek yemenin yollarından birisi de acıkma sıklığının düşük olmasıdır. Bu nedenle kişiler tok tutan yiyecekler hangileridir sorusunu sıklıkla araştırmaktadır. Tok tutan yiyecekleri tüketerek daha az acıkabilir ve dolayısıyla daha sağlıklı olabilirsiniz. Tokluk hissi veren yiyecekler aşağıdaki gibidir;

  • Deniz ve Et Ürünleri: Protein, tokluk hissi için oldukça önemlidir. Protein denince akla ilk olarak et ve deniz ürünleri gelmektedir. Kırmızı ve beyaz etler, protein yönünden oldukça zengindir ve kararınca yediğiniz zaman tokluk hissine katkıda bulunacaktır.
  • Yumurta: Kahvaltıda yiyeceğiniz 1 adet yumurtanın tok tutmaya yardımcı olacağı uzmanlar tarafından söylenmiştir.
  • Tarçın: Açlık hissi, kan şekeri ile de alakalıdır. Tarçın, kan şekerini dengeleyen önemli bir besindir. Dolayısıyla uygun miktarda tükettiğiniz takdirde açlık hissi ile karşılaşmazsınız.

Tokluk Hissi Veren Yiyecekler Nelerdir?

Tok tutan yiyecekler hangileridir sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak detaylar şu şekildedir;

  • Badem: Günde ortalama 5 adet badem, kilo vermede yardımcıdır. Bilimsel olarak da ispatlanan bu yöntem, temel olarak tokluk hissi ile de alakalıdır. Diyet listelerinde de badem, bu yüzden sık sık yer alır. Ayrıca içermiş olduğu vitamin ve minerallerle sağlık yönünden oldukça destekleyicidir.
  • Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi, proteinler gibi uzun süreli sindirim sağlayan yiyeceklerdir. İçermiş olduğu kepek, mide de yer aldığı hacmi genişleterek tokluk hissi sağlar. Bu nedenle tokluk hissi açısından yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.

Diğer tok tutan yiyecekler ise şu şekildedir;

  • Yeşil salata,
  • Çorba,
  • Avokado,
  • Fasulye,
  • Mercimek,
  • Yağlı balık,
  • Nane,
  • Karnabahar vb.

Tok Tutan Yiyecekleri Tüketmenin İpuçları Nelerdir?

Tok tutan yiyeceklerin temel prensibinde lifli olmaları, vitamin açısından zengin olmaları, protein bazında olmaları yatmaktadır. Yani lifli yiyecekleri ve protein içeren yiyecekleri tok tutması amacıyla tüketebilirsiniz. Ancak bu noktada bir şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Tok tutması amacıyla bu yiyecekleri çok fazla tüketmeyiniz. Her birinin uygun miktarlarda tüketilmesi gerekmektedir. Fazla tüketmeniz halinde kilo ve sağlık açısından bazı problemler ortaya çıkabilecektir.

Tok tutan yiyeceklerin tüketilmesi esnasından yanına başka bir ürün koymayınız. Yapacağınız fazla tüketme işlemi, direkt olarak size zarar olarak geri dönecektir. Lifli gıdalar sindirimi uzun sürdüğü için tok tutması açısından önemlidir. Tüketiminde uygun miktarlarla sınırlı olarak hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Protein içeren yiyecekler de tok tutma açısından oldukça yararlıdır. Yukarıda belirtilen yiyeceklerin vitamin açısından da zengin olduğu açıktır. Bu nedenle kilo verme ve sağlıklı olma açısından hepsinin ayrı ayrı faydası bulunmaktadır.

Tok tutan yiyecekler hakkında verilecek ipuçları bunlardır. Az yemek yeme alışkanlığı ile sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz. Şüphesiz bunun yolu tokluk hissinden geçmektedir. Bu sayede daha az yemek yiyebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.