İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bebekler Yaz Aylarında Nasıl Giydirilmeli?

Bebekler yaz aylarında nasıl giydirilmeli sorusu, sıcak yaz günlerinde bebeğini korumak isteyen ebeveynler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bebekler, yeni doğan adı verilen dönemde, yani ilk 1 ay içerisinde gerçekten de soğuğa karşı aşırı duyarlıdırlar. Bu dönemde bebeği daha iyi bir şekilde korumak gerekmektedir. Yeni doğan dönemde vücudun en büyük alanı baş bölgesidir. Isı kaybı bu alandan gerçekleşeceği için bere takılması uygundur. Yeni doğan döneminden sonra bebeğin ortamdaki ısıya göre giydirilmesi uygun olacaktır. Esasında her çocuğun ihtiyaçları farklı olacağından dolayı tek kat giydirin ya da üç kat giysisi olsun demek yanlış olacaktır. Ancak yaz aylarında gündüz tek kat penyeler yeterli olmaktadır. Şapka önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Şapka, sıcak yaz günlerinde güneşten koruma açısından önemlidir. Akşamları serin oluyorsa uzun kollu ve bacaklı giysiler giydirmekte sakınca yoktur. Giysilerin açık renkli ve bol kıyafetler olması, boya içermemesi, %100 pamuklu olması, mümkünse organik pamuk tercih edilmelidir. 

Bebekleri Yaz Aylarında Koruma Önerileri Nelerdir?

Bebekler yaz aylarında nasıl giydirilmeli sorusundan sonra yaz aylarında bebeği koruma önerileri ile devam edelim. Bebeğinize vermiş olduğunuz her ek gıdadan sonra su içirmeniz gerekmektedir. Ancak sadece anne sütü ile besleniyorsa, dışarıdan su takviyesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Su, ek gıdaya başlandığı takdirde gereklidir. Çok sıcak günlerde terleme çok yoğun olacağından dolayı sıvı gıda takviyesi de mutlaka önemli olan unsurlar arasında yer almaktadır.

Yazın gelmesiyle beraber isilik sorunları da baş gösterebilir. İsilikler sıcak havada aşırı terlemeyle birlikte ortaya çıkan durumlardır. Ortam ısısı arttığında vücudun ısısı da artmaya başlayacağından dolayı vücut ısıyı dengelemek açısından terler. Ortam sıcaklığı yüksek olduğunda ve sık banyo yapılmadığı takdirde gözenekler tıkanabilmektedir. Ter bezleri tıkandığında o bölgede kızarıklık ve lekeler görülür. İsilikler, daha çok boyun, omuz ve göğüs bölgesinde çıkmaktadır. Bunu önlemek adına bol giysiler giydirmek, ılık banyo yaptırmak ve terlemeyi azaltıcı önlemler almak yeterli olmaktadır. Yağlı kremler de gözeneklerin tıkanmasına ve isiliklerin oluşmasına neden olabilir.

Yazın karşılaşılan birçok sorun vardır. Bunlardan birisi de güneş çarpmaları ve yanıklarıdır. Bunu en kolay bir şekilde sıvı takviyesi ve güneşe çıkılacak saati ayarlama ile önleyebilirsiniz. Sabah ve akşam çok da uzun sürmeyen güneşlenmeler oldukça uygundur. Ancak 10:00 – 16:00 arasında güneşe bebeğinizi kesinlikle çıkarmayın. Saatler, bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterecektir. Mekanik bariyeri olan ve yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanmanız gerekebilir. Güneş kremi seçerken ilk etapta suya dayanıklı olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Koruma faktörü derecesi de bakmanız gereken özellikler arasında yer almaktadır. Güneşe çıkmadan önce sürülmesi ve belli aralıklarla yenilenmesi gerekir. Yaz aylarında güneşten bebeğinizi korumak için mutlaka şapka kullanmanız gerekmektedir. 

Yaz Aylarında Bebekleri Giydirme Önerileri Nelerdir?

  • İsiliği önlemek adına bol kıyafetler giydirebilirsiniz. Ayrıca sıvı takviyesi de bu konuda oldukça mühimdir. Bununla beraber ılık banyo yaptırarak isiliği önleyebilirsiniz.
  • %100 pamuk ve mümkünse organik pamuk giysilerini tercih etmeniz gerekmektedir. 
  • Gündüzleri tek kat penye giysiler genelde yeterli olmaktadır. Ancak kıyafetleri mutlaka ortam sıcaklığına göre ayarlamanız gerekmektedir.
  • Yaz aylarında dışarı çıkarken bebeğinize mutlaka şapka takın. Bu güneşten korunmasına büyük oranda yardımcı olacaktır. 
  • Akşam saatlerinde ya da yatarken bebeğinize uzun kollu ya da uzun bacaklı kıyafetler giydirebilirsiniz. Ancak üşümemesi adına çok da kalın kıyafetler tercih etmeyin. Ayrıca kat kat giydirmek de doğru bir eylem olmayabilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir